Kedves Látogatóink!

Reméljük, hogy jól érezték magukat idei várfesztiválunkon. Jó hangulat, sok-sok élmény, igazi családi szórakozás. Ezzel várunk mindenkit jövő Pünkösdkor, a 6. országos várfesztiválon.


Kedves Partnereink!

Köszönjük együttműködésüket, melynek köszönhetően sikeres lehetett a 2017. évi Miénk a Vár!

 

 

 

 

    TÖRTÉNELEM, HAGYOMÁNY, JÁTÉK

 

FELSŐFOKON

 

 

 

A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.

A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé. A vár előtti magyar és török tábor harcosai megküzdenek egymással.  A  Mezőgazdasági Múzeum egyedi kiállítási ajánlatai, várak, múzeumok játékos ismeretterjesztő bemutatkozása, a Hadtörténeti Múzeum történeti kiállítása, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, országos babakiállítás, valamint játszóház és planetárium biztosítják a kellemes hangulatot.

Az eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal is bemutatkoznak további váraink és a váraknak otthont adó települések.

A programot a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezi.

Nyitvatartás: naponta 10.00-18.00  

 

Szervező

    

Rendezvényszervező

 

 

Támogató


 

 

 

Kiemelt támogató

 

 

Szakmai partnerek

  
     

 

 Partnerek